Stageopdrachten bij AXI

Op zoek naar een uitdagende stageopdracht?

Data streaming met Apache Kafka

Apache Kafka is een schaalbaar open source platform voor het verwerken van real-time datafeeds. Oracle zet stevig in op deze technologie en heeft het Kafka platform voor data streaming geïntegreerd in zijn ecosysteem. Als opdracht onderzoek je of het Apache Kafka platform efficiënt kan worden ingezet voor de real-time uitwisseling van data tussen de winkelkassa's en de back-office omgeving van de retailer.

Message queuing met API's

In de huidige architectuur maakt de winkelkassa van AXI gebruik van de Oracle Advanced Queuing tool om data uit te wisselen tussen de on-premise software-toepassing en de cloud omgeving. Hierbij wordt iedere kassa transactie vertaald in een XML bericht. Je bekijkt de mogelijkheden om de winkelkassa aan te sluiten op een message queue API als alternatief voor Oracle Advanced Queuing.

Inzet van Elasticsearch als zoekmachine

Voor zoekopdrachten binnen Oracle APEX applicaties wordt veelal gebruik gemaakt van een zwaar, traag en moelijk te onderhouden indexeringsproces op Oracle Text. Je bekijkt de mogelijkheid om een nieuwe artikel zoekmachine te bouwen met gebruik van de open source oplossing Elasticsearch. Je evalueert tevens de mogelijkheden om Elasticseach in te zetten voor de analyse van gestructureerde en ongestructureerde gegevens, met als doel er business value uit te halen.

Definieer een oplossing voor message queuing tussen winkels en hoofdkantoor

Om snel en veilig data heen en weer te sturen tussen fysieke winkels en het hoofdkantoor van een retailketen werk je een alternatief uit voor de Oracle Advanced Queuing oplossing die momenteel wordt gebruikt voor de integratie tussen systemen. De door jou gekozen oploss-ing dient performant te zijn en toe te laten om veel data ‘s nachts te verzenden naar honderden aangesloten winkelkassa’s.

Realiseer een universal theme voor diverse handheld terminals

Je opdracht bestaat erin om een responsieve, veelzijdige en eenvoudig aanpasbare user in-terface uit te werken die inzetbaar is op diverse handheld terminals. Je bestudeert alternatieven voor het Oracle Application Express Universal Theme. Doel is om een omgeving te creëren die toelaat om mooie applicaties te bouwen die op een brede waaier van devices kan worden uitgerold.

Bedenk een aanpak die toelaat om goed om te springen met maatwerk binnen een standaard applicatie

Je bestudeert binnen de Oracle Application Express (APEX) omgeving de mogelijkheden om met behulp van bijvoorbeeld Build Options - op conditionele wijze - specifieke functionaliteiten te displayen binnen standaard APEX applicaties. Je formuleert richtlijnen om de impact op de onderhoudbaarheid van standaard applicaties tot een minimum te herleiden.

Je re-invent een webapplicatie voor klantbestellingen

Je creëert een efficiënt UX design voor een veelgebruikte applicatie in de fysieke winkel. Je moderniseert de applicatie en laat de UI aanslu¬iten op de e-commerce webapplicatie van de retailer. Tevens zorg je voor de koppeling tussen de webapplicatie voor klantbestellingen en het centrale retailplatform.

Is deze werkomgeving iets voor jou?

Wil je graag meer weten of praat je graag eens met één van onze medewerkers? Kom gerust langs. We maken graag tijd voor je. Kijk alvast eens naar onze jobaanbiedingen.

 

WERKENBIJAXI

Privacy & Cookie Verklaring